Toyotas billån er kåret som Danmarks Bedste for 6. gang! 

Oktober 2020

Forbrugerrådet Tænk Penge har for sjette gang kåret Toyotas billån som Danmarks bedste, dermed kan Toyota Finans kalde sig Bedst i Test og udbyder af de billigste billån i Danmark!

Vil du have Danmarks bedste og mest fordelagtige billån, så skal man vælge Toyotas finansieringsselskab, Toyota Finans. Det er konklusionen fra Forbrugerrådet Tænk Penge. Undersøgelsen placerer nemlig Toyota helt i top mod de i alt 14 banker og finansieringsselskaber billån. 

Det er ikke første gang, men sjette gang!

Toyota har kunne sætte sig på tronen flere gange når undersøgenden fra Forbrugerrådet Tænk Penge har lavet deres årlige test af billån rundt om i landet. Toyota har nemlig hele seks gange vundet den eftertragtede pris! 

Dette skyldes blandt andet, at Toyota Finans har en fordelagtig ÅOP (årlige omkostninger i procent). Dette er nemlig en nøglefaktor at kigge på, når man skal sammenligne billån. Her ligger Toyota på blot 2,7%. Næstbedste i testen ligger 26 procent højere med en ÅOP på 3,4 procent – svarende til små 5.000 kr. mere, mens det dyreste billån i testen har en ÅOP på 5,5 procent – svarende til over 20.000 kr. mere end Toyotas billån.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i en sammenligningen af veludstyrede familiebiler, som f.eks. Toyota Corolla til 255.000 kr. Undersøgelsen viser, at der er markant forskel mellem testens bedste billån og de øvrige. De samlede omkostninger ved Toyotas lån i testen er 19.576 kr., mens det dyreste koster over 40.000 kr. og altså er mere end dobbelt så dyrt.

Den lave ÅOP og de samlede omkostninger er altså en af grundstene til at Toyota placere sig i toppen.  Toyotas lån med variabel rente på 1,45 procent er en af forklaringerne bag de meget lave omkostninger. En anden forklaring er også attraktive etableringsomkostninger, som er i lånet. 

Kilde: Toyota.dk

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.