Toyota det mest populære bilmærke i januar

Pressemeddelelse

Bilåret er begyndt godt. Der kom således nummerplader på 10.403 personbiler i januar, og dermed ligger antallet af nyregistrerede personbiler knap 11 procent højere i januar end i samme måned året før. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører. Det mest populære bilmærke i årets første måned er Toyota, der med 1.406 personbiler tegner sig for næsten 14 procent af markedet. Det er en fremgang på 549 biler svarende til en stigning på 64 procent sammenlignet med januar i fjor.

Toyota markerer sig samtidig også stærkt, når man ser på de mest populære modeller i Danmark i januar med hele fire forskellige modeller i top-10.
Aygo X sætter sig med 392 personbiler på fjerdepladsen
Yaris Cross med 292 personbiler på syvendepladsen
Yaris med 265 personbiler som nummer otte
Corolla Cross 256 personbiler som nummer ni

Antallet af nyregistrerede elbiler er steget en smule fra 1.668 personbiler til 2.202 svarende til en stigning i markedsandel fra 18 til 21 procent. Selv om der er en stigende interesse for elbiler hos danskerne, vælger otte ud af ti danskere dermed fortsat enten en benzinbil, dieselbil, hybridbil eller plug-in hybridbil.

To ud af tre nyregistrerede personbiler fra Toyota var i januar elektrificeret i form af enten hybrid, plug-in hybridbil, el eller brint, hvilket underbygger Toyotas multiteknologiske tilgang for at reducere CO2 på mest optimal vis.

Toyota mener nemlig, at reduceringen af CO2 sker mest effektivt gennem et samspil af flere forskellige teknologier. Markeder og forhold rundt omkring i verden kan være meget forskellige, ligesom energikilder til rådighed og menneskers transportbehov typisk også er meget forskellige på tværs af lande og kontinenter. Den teknologi, der reducerer CO2 mest optimalt ét sted i verden, reducerer ikke nødvendigvis CO2 på mest effektiv vis et andet sted, lyder det fra Toyota.

Toyotas plan er klar. På verdensplan vil man nå 100 procents reduktion af CO2 senest i 2050, og i Europa vil ingen nye Toyota-modeller udlede CO2 i 2035. I visse lande endda flere år tidligere.

Ser man på salget af elektrificerede biler som hybrid, plug-in hybrid, el og brint, blev der solgt 4.058 personbiler i januar i Danmark. Det er en stigning på 13 procent sammenlignet med samme måned i fjor. Toyota indtager også her den absolutte topplacering med 935 elektrificerede biler (hybrid, plug-in hybrid, el og brint), hvilket svarer til 23 procent af markedet og en fremgang på 43 procent sammenlignet med januar 2022.

Toyotas resultat i januar i Danmark kommer i kølvandet af koncernens globale salgstal for 2022, der blev offentliggjort tidligere på ugen. Her kunne Toyota melde om i alt 10,5 mio. solgte biler på verdensplan.