Toyota Corolla - Verdens mest populære bilmodel runder 50 mio.

Toyota Corolla har siden 1966 været et af de mest populære valg, når det kommer til økonomiske familiebiler. Nu sætter Corolla, endnu en gang, en tyk streg under sin verdensomspændende popularitet. Toyota Corolla har også altid været meget populær i Danmark, og der er såledels foreløbigt solgt over 220.000 Corolla'er på dansk jord. 

Kort historie

Toyota Corolla blev placeret mellem Corona og Public modellerne, da den fik sin debut i 1966. Den blev introduceret som en 1 liters kompakt sedan. Corolla'en var ikke kun den mest succesfulde Toyota model nogensinde, men også den model der var med til at starte auto-bølgen i Japan, sammen med Datsun Sunny 1000. Corolla'en byggede på erfaringerne lært fra Publica'en, da befolkningen begyndte at stille større krav til ydeevne, kvalitet, økonomi og kørekomfort. 

Med modelvarianter indenfor familiehatchbacks, rummelige stationcars og potente sportsvogne, har Toyota Corolla udmærket sig i mange forskellige former. 

I 1967 kom de første Toyota Corolla'er til Danmark og mindre end 10 år senere, kørte ca. 9000 Toyota Corolla (tredje generation) ud fra danske forhandlere. 

1986 var det år hvor der blev solgt flest Corolla'er i Danmark. Der blev i alt solgt over 15.000, hvor der under optakten til VM i Mexico, i maj 1986, blev sat nummerplader på 1.555 nye Corolla'er.  

Toyota Corolla tidslinje

Første generation

Anden generation

Tredje generation

Fjerde generation

Femte generation

Sjette generation

Syvende generation

Ottende generation

Niende generation

Tiende generation

Toyota Auris

Tolvte generation

Toyota Corolla til dags dato

I dag er der solgt over 220.000 Corolla'er i Danmark alene. Her kan dertil ligge ca. 20.000 Toyota Auris'er, som erstattede Corolla navnet i Europa tilbage i 2007. Corolla navnet vendte tilbage til Europa i 2019, ved introduktionen af den nuværende Corolla.

I år er Corolla den næstmest populære model i den kompakte mellemklasse. Derudover er over 99% af Corolla'er solgt i Danmark i år, hybridbiler.


Den nuværende Corolla, bliver produceret i England, og kan fås med 2 forskellige hybridmotorer, og en masse avancerede sikkerhedssystemer med som standard.

 

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.