Toyota Yaris vinder årets bil i Europa 2021

For anden gang siden år 2000 vinder Yaris den eftertragtede pris

Caroline Laisbo, 02-03-2021

Sidste gang Toyota Yaris vandt Årets bil i Europa var tilbage i år 2000. Dengang var det første generation af Yaris som trak overskrifter og siden da er der solgt millioner af Yaris over hele verden. Nu med den fjerde generation af Yaris vinder bilen igen titlen, og er samtidig også den mest solgte bil i Europa. 

59 motorjournalister fra 23 lande i Europa besluttede at den nye Yaris er den bedste nye bil i Europa blandt alle nye bilmodeller. Det var en tæt kamp om finalen som stod mellem Fiats nye 500e Elektrisk og Toyota Yaris. Men med sine i alt 266 point, fik Yaris titlen med 26 point foran Fiat 500e. 

Det er specielt bilens gode køreegenskaber, en fastere affjedring og en mere præcis styring der gjorde Yaris til en favorit. Men flere motorjournalister var også svært begejstrede for den nye fjerde generations hybridteknologi som Yaris fås med. Den nye teknologi giver nye muligheder inden for hybridkørsel, da den nye Yaris kan køre på ren el op til 135 km/t - altså samme antal km/t. som de fleste Plug-in Hybridbiler! 

Selvfølgelig når man siger Toyota, siger man også sikkerhed. Den nye Yaris fik da også pæne bemærkninger på at have klassens højeste sikkerhedsniveau. Alt takket være en ottende airbag mellem forsæderne og Toyotas sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense generation 2.5, som har både automatisk nødbremse for fodgængere, cyklister og biler,  adaptiv fartpilot m. køfunktion og meget mere. 

Årets finalister 

Der var stærk konkurrence i kampen om Årets Bil i Europa 2021 med både Fiats nye 500e Elektrik, den nye Cupra Formentor, Volkswagen ID.3, den nye Land Rover Defender, Citröen C4 og Skodas nye Octavia. 

Første pladsen til Yaris med 266 point, anden pladsen til Fiat 500e med 240 point og tredjepladsen til Cupra Formenter med 239 point. 

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen. 
Kilde: http://presse.toyota.dk/home