Verdenspremiere på helt ny Toyota Prius

Pressemeddelelse

Hybridbilens moder, den ikoniske Toyota Prius, kommer til næste år i en helt ny og femte generation. Det fortæller Toyota, der netop har afsløret den nye udgave af Prius, som byder på et opsigtsvækkende, nyt og skarpt design. Den nye Prius bliver introduceret i Europa, og dermed også i Danmark udelukkende som plug-in hybridbil med et 13,4 kWh batteri med markant forøget rækkevidde og en samlet ydelse fra hybridsystemet på hele 223 hk.

Prius markerede sig som verdens første masseproducerede hybridbil for 25 år siden tilbage i 1997, og var med til at starte hele elektrificeringsbølgen.
Toyota Prius er om nogen på rekordtid blevet et ikon i bilverden. I dag fire generationer og over fem millioner solgte biler senere lever Prius fortsat i bedste velgående klar til en helt ny og femte generation.

Den helt nye Prius introduceres i Europa og dermed i Danmark udelukkende som plug-in hybrid med Toyotas nye generation plug-in hybrid system, der er blevet forbedret med bl.a. et højkapacitets batteri med højere energitæthed.

En mere effektiv 2.0-liters benzinmotor med 148 hk og en kraftigere elmotor på 160 hk er med til at sikre en stærk og dynamisk oplevelse for kommende Prius-bilejere og leverer en samlet systemeffekt på 223 hk. Til sammenligning har den nuværende Prius Plug-in Hybrid 122 hk.

Markant øget effekt
Der er altså tale om en markant øgning af effekten i den nye Prius, der med sin plug-in hybrid teknologi kan sikre, at mange ville kunne klare hovedparten af hverdagskørslen på ren el. Rækkevidden på el er nemlig øget med 50 procent sammenlignet med den nuværende generation.

Den højere energitæthed i batteriet har gjort det muligt at bygge en endnu mere kompakt batteripakke, som ikke længere optager plads i bagagerummet, men som der er plads til under bagsædet. Også dette medvirker til det lave tyngdepunkt.

Det er også muligt at få solceller på taget, hvilket med hjælp fra sollyset bidrager til en øget rækkevidde på el uden brug af ladekabel.

Lavere vægt og øget vridningsstabilitet
Den nye Prius er bygget på anden generation GA-C platform, der er baseret på Toyota New Global Architecture filosofien. Det betyder lavere vægt, øget vridningsstabilitet og altså et ekstra lavt tyngdepunkt.

Kaster man et blik på bilens ydre, bemærker man tydeligt, at der er tale om en mere strømlinet, mere aerodynamisk og langt sportsligere udgave af den ikoniske Prius end nogensinde før. Bilen er 50 mm lavere og har fået flyttet det højeste punkt på taget længere bagud. Samtidig er det muligt at vælge den med 19” alufælge, hvilket bestemt heller ikke gør noget dårligt for bilens dynamiske udtryk.

Designerne har droppet alle unødige formgivninger og designlinjer, hvilket efterlader Prius tilbage med et simpelt og rent ydre design inspireret af naturlige luftstrømninger. Akselafstanden er øget 50 mm sammenlignet med den nuværende generation, men Prius er samtidig blevet 46 mm kortere udvendigt. Med 22 mm ekstra i bredden ikke bare syner den nye Prius bredere. Den er det også.

Designet fortil trækker tråde til Toyotas nye elbilsserie, bZ, med et hammerhaj-lignende udtryk, mens den nye Prius prydes af et skarpt og bredt LED-lygtebånd, der løber tværs over bagenden af bilen.

Rene linjer i kabinen
De rene linjer fra bilens ydre design går igen inde i kabinen, der byder på et simpelt design dog med de mest benyttede knapper inden for kort rækkevidde. En stor multimedie touch skærm med integreret cloud-navigation med live trafikopdateringer er placeret i midten af instrumentpanelet, mens et højt placeret 7” multiinformationsdisplay i øjenhøjde over rattet betyder, at man ikke behøver at flytte øjnene fra vejen for at aflæse hastighed og andre relevante køreinformationer. Det er med til at højne sikkerheden.

Og netop sikkerheden er i den grad i top med den seneste generation af Toyotas avancerede sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense, der er standard i alle udgaver af den nye Prius.

Første kapitel i Prius-fortællingen begyndte for 25 år siden. Nu er Toyota klar til at tage hul på et helt nyt og femte kapitel i fortællingen om den ikoniske bilmodel. Det sker til sommer 2023, når den nye Prius bliver introduceret i Danmark.