Iveco på førstepladsen over nyregistrerede varebiler i januar

PRESSEMEDDELELSE - 9. FEBRUAR 2023

IVECO har fået en forrygende start på 2023, og efter årets første måned ligger varebilsproducenten nummer 1 på markedet indenfor nyregistrerede varebiler. Det skyldes bl.a. en fordobling i antallet sammenlignet med januar sidste år.

Når der skal sælges varebiler i vægtklassen 3.500 kg, er IVECO førstevalget. Det var i hvert fald tilfældet i januar måned, hvor varevognsproducenten strøg ind på førstepladsen over antallet af solgte biler med en fordobling i forhold til sidste år.

- Vi er meget glade for at være nummer et på markedet, og vi kan også se tilbage på et år med en masse solgte biler, fortæller Jeppe Heidemann, der er Sales Manager Daily hos IVECO Danmark. Han uddyber:

- Vi har haft et rigtigt godt år sidste år, hvor vi har haft succes med at skabe stabilitet omkring antallet af solgte biler og vores lager, og det høster vi nu frugterne af. En af de største fordele ved at handle med os er, at vi leverer inden for en overskuelig fremtid. Det står i kontrast til andre i branchen, der lige nu oplever lange leveringstider eller mangelfulde leverancer.

Jeppe Heidemann fremhæver varebilen IVECO Daily, der er konstrueret ud fra firmaets brede erfaring fra lastbilsbranchen. Det gør den stærke varebil unik på markedet:

- Andre varebiler har ikke motorer med så stor slagvolumen eller drejningsmoment, og ved dem er teknologien hentet fra et personbilsprogram. Det siger jo selv, at en motor, som er udviklet til en personbil, kommer på overarbejde i en læsset kassebil med trailer efter.

Forventningerne til resten af 2023 er høje

Hos varebilsproducenten er de optimistiske omkring, hvad resten af 2023 byder på for dem:

- I 2022 har vi fået flere aftaler i hus med store kunder, og den udvikling, forventer vi, fortsætter i 2023. Vi har dog fortsat en bred kundeskare, og det er vigtigt for at mindske sårbarheden, men også fordi det understreger styrken ved brandet, forklarer Jeppe Heidemann og tilføjer:

- Tidligere solgte vi mest chassisbiler og frem for alt Box & Lift-modeller. Men nu ser vi, at kunderne også køber mange kassevogne. Det ser vi som et bevis på, at vi har en meget stærk portefølje, uanset hvilken transportvogn kunderne ønsker.

Januar måneds førsteplads markerer en god start på 2023 for IVECO, der med spænding ser fremad:

- Jeg har også store forventninger til resten af året, hvor introduktionen af vores elektriske varevogn eDaily forhåbentligt kommer til at bære frugt og sikre os et resultat, der er lige så godt som sidste års. eDaily er unik på markedet, fordi varebilen som den eneste går op til 7.500 tons, afrunder Jeppe Heidemann.