Den nye IVECO eDAILY vinder What Van? "One to Watch" prisen

PRESSEMEDDELELSE - 17 JANUAR 2023 09:00

Den nye IVECO eDAILY er blevet anerkendt som 'One to Watch' ved 2023 What Van? Den årlige pris uddeles af et erfarent panel af uafhængige dommere fra hele erhvervsbilsbranchen til mærker, virksomheder og organisationer, der er bedst på deres område.

Med bilens innovative brug af et modulopbygget batterisystem, en uovertruffen anhængervægt og klassens bedste eldrevne kraftudtag på 15 kW fremhæver pristildelingen, hvordan den nye eDAILY er klar til enhver kundeopgave.

eDAILY er spækket med nyttige funktioner, herunder muligheden for at forsyne hjælpeudstyr. Den eldrevne Daily fås fra 3,5 til 7,2 t og matcher belastningsegenskaberne for tilsvarende konkurrerende modeller med forbrændingsmotor og kan udstyres med et til tre batterier, hvilket giver den en rækkevidde på op til 400 km. IVECOs nye eldrevne DAILY-kassebil repræsenterer en transformation fra mærkets tidligere indtog på markedet for plug-in-løsninger, siger James Dallas, redaktør af What Van?.

eDAILY er udtænkt som den "elektriske tvilling" til den ikoniske Daily og dækker alle varianter af mindre erhvervsbiler – herunder modeludgaver til arbejdsopgaver med høj belastning og karrosseriopbygninger. Den fås som van-, cab-, crew cab-, chassis cowl- og minibusversion på op til 7,2 t totalvægt, i versioner med enkelthjul og tvillingehjul med et stort udvalg af højde- og akselafstandsmuligheder.

eDAILY er udviklet til at levere den samme brede vifte af funktioner, som forbrændingsmodellen er blevet kendt for at kunne omfatte. Det er den eneste eldrevne varebil, der kan trække 3,5 t takket være det stærke lastbilbaserede chassis, mens en lang række akselafstande kan give op til 20 kubikmeter lastkapacitet.

Et udvalg af batterikonfigurationer giver operatører mulighed for at skræddersy en eDAILY til deres individuelle behov og skabe balance mellem nyttelast og rækkeviddebehov. Med en lynladekapacitet på 80 kW kan eDAILY få 100 kilometers rækkevidde på kun 30 min. med en samlet rækkevidde på en fuld opladning på op til 400 km*.

Batterierne er dækket af en af de mest omfattende garantier med 8 års eller 160.000 kilometers dækning for køretøjer med ét batteri eller 250.000 kilometers dækning med to eller tre batterier. Med klassens bedste vendediameter understreger bilen sit agile DNA, mens One Pedal Drive-rekuperationsfunktionen gør det nemmere at køre i byen ved at accelerere og decelerere udelukkende ved at bruge speederen.

- Vi er utroligt glade for at vinde denne prestigefyldte pris fra What Van?. Det er en vigtig anerkendelse af vores eDAILYs enestående egenskaber, der gør modellen til et unikt produkt på markedet, siger Jeppe Heidemann, salgschef hos IVECO Danmark AS.

IVECO har allerede modtaget de første kommercielle ordrer på mærkets seneste elbil, der blev præsenteret officielt på IAA 2022 i september. eDAILY er blevet valgt af Petit Forestier Group, der er den førende europæiske virksomhed inden for udlejning og leasing af kølebiler, som i Hannover underskrev et aftaleforståelsespapir om levering af 2.000 eDAILY-chassiser, samt af SV Noleggio, der er et italiensk selskab med mere end 20 års erfaring inden for udlejning af kølebiler, som i november sidste år annoncerede underskrivelsen af en aftale om levering af 200 eDAILY'er udstyret med kølebokse.

*Den angivne rækkevidde er for en IVECO Daily 42S 3-batterimodel ved bykørsel.

IVECO er et mærke tilhørende Iveco Group N.V. (MI: IVG). IVECO designer, producerer og markedsfører en bred vifte af lette, mellemstore og tunge erhvervskøretøjer, terrængående lastbiler og køretøjer til applikationer som f.eks. off-road missioner.

Mærkets brede udvalg af produkter omfatter Daily, et køretøj, der dækker 3,5 – 7,2 tons køretøjsvægtsegment, Eurocargo fra 6 – 19 tons og, i det tunge segment over 16 tons, IVECO WAY-serien med on-road IVECO S-WAY, off-road IVECO T-WAY og IVECO X-WAY til lette offroad-opgaver.

IVECO beskæftiger tæt på 21.000 personer globalt. Det administrerer produktionssteder i syv lande i hele Europa, Asien, Afrika, Oceanien og Latinamerika, hvor det producerer køretøjer med de nyeste avancerede teknologier. 4.200 salgs- og servicesteder i over 160 lande garanterer teknisk support, uanset hvor et IVECO-køretøj er på arbejde.