ERA BILER bliver en del af Nic. Christiansen Gruppen

Vi er stolte over, at ERA BILER efter længere tids dialog er solgt og bliver en del Nic. Christiansen Gruppen. I disse år sker der store forandringer i bilbranchen generelt – og dermed også hos Toyota og ERA BILER.

Direktør og ejer af ERA BILER, Jacob Johannessen udtaler:
”Jeg har længe ledt efter den rette fremtidig løsning for ERA BILER. Med Nic. Christiansen Gruppens fremtidige ejerskab, så er vi endt det helt rette sted. Samtidig kommer jeg fortsat til selv at spille en central rolle i kæden, da jeg fortsætter som direktør og dermed får ansvaret for driften.

Vi er begejstrede for, at ERA BILER fortsætter som en del af Nic. Christiansen Gruppen. Koncernen er også kendetegnet ved en familieejet virksomhed med et stærkt værdisæt og et stort fokus på at give en sublim oplevelse til gæsterne, og det passer perfekt med de dyder, vi har – og altid har haft – i vores virksomhed,” siger han og tilføjer:

Da jeg fik muligheden for at blive ombord, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det er en stor anerkendelse fra Nic. Christiansen Gruppen. Nu ser jeg frem til at arbejde videre med at gøre ERA BILER til den bedste Toyota-forhandler i Danmark.”

Med købet af ERA BILER opruster Nic. Christiansen Gruppen, et af Danmarks største bilfirmaer, sit Toyota-setup.
Opkøbet glæder Nic. Christiansen Gruppens administrerende direktør, Niels Vrist Bertelsen, der forklarer, at det sker som en del af en strategisk satsning.

”I Nic. Christiansen Gruppen har vi et strategisk fokus på vækst, og her spiller opkøb en meget vigtig rolle. Vi er overbeviste om, at vi kigger ind i en fremtid med færre og større aktører i bilbranchen. Derfor er opkøbet af ERA BILER et helt naturligt træk for vores koncern,” siger han og fortsætter:

”ERA BILER er en bundsolid og meget veldrevet forretning med en omsætning på cirka 500 mio. kr. og mere end 100 dygtige og motiverede medarbejdere, som kommer til at bidrage positivt til Nic. Christiansen Gruppen fra dag et. Vi glæder os samtidig over at styrke vores Toyota-aktiviteter.” siger Niels Vrist Bertelsen.

Nic. Christiansen Gruppens køb af ERA BILER er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Niels Vrist Bertelsen forventer ikke, at det bliver et problem.

For yderligere informationer:

Niels Vrist Bertelsen, administrerende direktør i Nic. Christiansen Gruppen
Tlf.: 60375126

Jacob Johannessen, administrerende direktør i ERA BILER
Tlf.: 20325222

Baggrund:

Nic. Christiansen Gruppen (NCG):

• Nic. Christiansen Gruppen er en af landets største bilkoncerner, der siden grundlæggelsen i 1967 har arbejdet med bilimport og -detailsalg samt finansiering og leasing af biler.
• Den familieejede koncern har hovedsæde i Kolding og står i dag for den danske import af Hyundai, Honda, BYD, Land Rover og Jaguar. Herudover ejer koncernen de tre bilkæder Bayern AutoGroup, Terminalen og British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans.
• Nic. Christiansen Gruppen beskæftiger mere end 800 mennesker, der er fordelt over koncernens aktiviteter i Danmark, i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

ERA BILER:

• ERA BILER er fra 1984, og det blev stiftet af Erik Johannessen. Siden 1995 har Jacob Johannessen været en del af virksomheden. Han overtog det fulde driftsansvar i 2012 samt købte de sidste 10% af ejerskabet i 2019.
• ERA BILER har forhandlet Toyota siden 1984 og været Iveco-forhandler siden 2008.
• Virksomheden beskæftiger i dag omkring 100 medarbejdere, sælger omkring 2.500 biler med en omsætning omkring den halve milliard og har tre bilhuse på Sjælland – de er placeret i Helsinge, Hillerød og Frederikssund.