Scroll ned til:  Toyota LQ koncept |   Toyota FV2 Koncept   |   Toyota ME.WE koncept   |

Konceptbiler fra Toyota hos ERA BILER

Innovativ teknologi og kunstig intelligens, Toyotas konceptbiler former fremtiden

Toyota LQ konceptbil skal opbygge en følelsesmæssig forbindelse med dens fører

Det næste i Toyotas "Concept-i" samling, har vi den nye "LQ", som er udstyret med automatiserede køreegenskaber og "Yui" - en kraftig kunstig intelligens. Yui skal fungere som en interaktiv agent, designet til at lære føreren at kende og dermed kunne levere en personlig mobilitetoplevelse.

”Tidligere blev vores kærlighed til biler bygget på deres evne til at tage os til fjerne steder og muliggøre vores eventyr,” sagde LQ-udviklingsleder Daisuke Ido. ”Avanceret teknologi giver os kraften til at matche kundernes livsstil med nye muligheder for spænding og engagement. Med LQ er vi stolte af at foreslå et køretøj, der kan levere en personlig oplevelse, imødekomme hver førers unikke mobilitetsbehov og opbygge et endnu stærkere bånd mellem bil og fører. ”

Både "Yui" og LQ's automatiserede køreteknologi, er udviklet i partnerskab med Toyota Research Institute. (TRI) "Yui" skal kunne styre den automatiserede kørsel, og ved at lære og reagere på individuelle præferencer og behov, kan "Yui" tilpasse både kørestil, varme og meget mere efter førerens behov og ønsker.

For at sikre sikkerhed og komfort kan "You" gå i kontakt med føreren ved hjælp af interaktiv stemmekommunikation og funktioner i sæderne som kan være med til at øge alarmen eller reducere stress hos føreren! "Yui" kan endda afspille musik, der er baseret på køremiljøet og give informationer i realtid, som føreren finder interessant, baseret på analytisk data og adfærd.  

LQ vil være på offentlig visning på “Future Expo”, en speciel udstilling af Tokyo Motor Show 1 i 2019 fra 24. oktober til 4. november.

Derudover vil der være nye avanceret udstyr og teknologi såsom: nye HMI-funktioner, Organisk LED-Måledisplay og en luftrensningbelægning, som skal være med til at rense ozon nær jordoverfladen. 

https://newsroom.toyota.eu/toyotas-new-lq-wants-to-build-an-emotional-bond-with-its-driver/

...

...

Toyota FV2 køretøjet hvor fører og køretøj er fysisk og følelsesmæssigt forbundet.
Intet rat, og du styrer med din egen krop. Lyder vildt, ikke sandt? 

Toyota.dk skriver dette om Toyota FV2:

Forbundet sikkerhed

Når du er tæt forbundet til et intelligent køretøj, giver det mulighed for at kombinere køreglæde med sikkerhed. En bred vifte af data opfanget fra den trafikale infrastruktur og andre køretøjer i nærheden hjælper FV2-føreren sikkert på vej – fx ved at give bedre overblik over kryds med dårligt udsyn. 

Ved at indarbejde teknologi udviklet i forbindelse med Toyota Heart Project kan fører og FV2 vokse tæt sammen. Formålet med dette forskningsprogram er at styrke samspillet mellem menneskelig og kunstig intelligens, så det ikke blot er baseret på at tale og lytte, men også inddrager udtryk, fagter og erindringer.

Fysisk og følelsemæssigt forbundet

Ved hjælp af stemme- og billedgenkendelse kan FV2 bedømme førerens humør. På den baggrund samt den akkumulerede kørehistorik vil FV2 foreslå køreruter. Ydermere kan FV2 vurdere førerens kørefærdigheder og tilpasse, hvor meget assistancesystemerne skal hjælpe ham eller hende. Der udvikles således et bånd mellem fører og FV2, og dette bånd styrkes efterhånden, som tiden går.

----

...

Toyota ME.WE - Styrkelsen af individuel frihed og ansvar for vores fælles samfund.
Et perfekt samarbejde mellem Jean-Marie Massaud og Toyota European Design & Development (ED2) som har skabt ambitionen om en "anti-krise-bil" ME.WE. 

Toyota.dk skriver følgende om deres svar på verdens menneskelige, økonomiske og miljømæssige udfordringer: 

Et projekt med tre primære temaer

Det unikke samarbejde førte til en vision for projektet, der repræsenterer et paradigmeskift i bilindustriens tankesæt. En vision med tre primære temaer:

  • Relevans: En lidenskabelig – men velovervejet – bil, der er en oplevelse for alle sanser. En bil, der er relevant og kan tilpasses til en bred vifte af forskellige behov med et højt niveau for kvalitet og innovation. 

  • Syntese: En udfordring til bilindustriens traditioner ved at fokusere på det essentielle og fjerne det overskydende. Et koncept der er økonomisk overkommeligt og samtidig giver mulighed for at ændre bilens arkitektur alt efter behov. 

  • Modernitet: En iøjnefaldende bil med intelligente løsninger til en aktiv og varieret livsstil. Bilen skal i højere grad afspejle moderne mennesker værdier end deres sociale status.

 

.

.

.

.

.

.
En ny definition

Samarbejdet mellem Massaud og designerne på ED2 har resulteret i en bil som ingen anden. Den redefinerer vores forestillinger om små og økonomiske biler.  

ME.WE  er bygget op omkring en struktur af aluminiumsrør med udskiftelige paneler af polypropylenplast. Døre, skærme, motorhjelm og kofangere er fremstillet af dette materiale, som er 100% genanvendeligt og kombinerer stor styrke med meget lav vægt.

.
Fire biler i én

Det geniale ved ME.WE er, at den er fire biler i én. De udskiftelige letvægtpaneler kan omkonfigureres, så bilen passer til forskellige behov: Pick-up, cabriolet, off-roader eller lille bybil. 

Bagsædet er monteret på skinner i gulvet og kan foldes sammen og opbevares under forsædet. På den måde udvides bagagepladsen betragteligt, og ME.WE er forvandlet til en pick-up med et flot bambusgulv, der er nemt at rengøre. 

På en varm sommerdag kan du køre alle ruderne – også forruden – ned, så du kan mærke friheden og vinden i håret. Hvis den står på frokost i det fri, kan bagsædet tages ud af bilen og bruges som sommerbænk.

To- og firehjulstræk

ME.WE er tænkt og udviklet som en elbil med fire elmotorer integreret i hver sit hjul ligesom Toyota i-ROAD. ME.WE kan derfor skifte mellem to- og firehjulstræk afhængigt af terræn og vejforhold. 

Det indre af ME.WE er designet med fokus på passagerernes komfort og velbefindende. Bilens batterier, som ofte reducerer kabineplads og/eller bagageplads, er placeret under gulvet. Bagage transporteres på taget i en neoprenboks, der rulles op fra forkanten af taget.

Personligt førermiljø

Enkelhed er den altdominerende oplevelse bag rattet af ME.WE. En skærm over rattet viser hastighed, batteriopladning samt rejse- og navigationsinfo sendt via smartphone. Du kan også indstille dit personlige førermiljø – lige fra kabinetemperatur til kommunikation, musik og apps – ved hjælp af din smartphone. 

ME.WE er et unikt køretøj, der er designet til at skabe glæde og samvær. Fornøjelsen ved at eje og køre ME.WE udspringer af basale kvaliteter som brugervenlighed, nem parkering, omstillingsevne – og masser af sjov!

Beregn byttepris

Se alle Toyota personbiler

Bliv ringet op

Skriv til os

Bestil prøvetur