ERA BILER har valgt at stoppe som forhandler af Fiat, Jeep og Alfa Romeo pr. 30. juni 2022

Det er med tungt, men afklaret hjerte, at vi må meddele, at vi med udgangen af juni måned har valgt at stoppe som forhandler og garantireparatør af Fiat, Jeep og Alfa Romeo.

Siden 2012 har vi haft glæden af Fiat, mens Jeep og Alfa Romeo kom med i 2019. Pr. 1. maj 2022 overtog den danske importør K.W. Bruun ansvaret for bilmærkerne under Stellantis fusionen i 2021, hvor PSA-gruppen (bl.a. Peugeot, Citroen, DS & Opel) og FCA-gruppen (bl.a. Fiat, Jeep og Alfa Romeo) blev slået sammen. Derfor er det ganske naturligt, at de mange bilmærker under Stellantis efterhånden bliver samlet under færre forhandlere.

Uagtet, at vi har været glade for Fiat, Jeep og Alfa Romeo – og især alle jer bilejere, så kan vi ikke se ERA BILER som en del af et eventuelt større samarbejde med de mange bilmærker hos importøren K.W. Bruun. Det er ikke et fravalg af Fiat, Jeep & Alfa Romeo, men det er et tilvalg af Toyota og Iveco, da det kræver 112% at vinde kampen om gæsternes gunst. Toyota har vi haft i 38 år og Iveco i 19 år.

Beslutningen betyder:

  • At vi FORTSÆTTER med at servicere og reparere Fiat, Jeep & Alfa Romeo, men vi IKKE længere kan udføre garanti, reklamationsarbejde samt Stellantis serviceaftaler.

  • At alle vores +100 medarbejdere fortsat er ansat i ERA BILER, da vi ønsker at fastholde jer som ERA-gæster, samt en tro på, at et øget fokus og udvikling på Toyota og Iveco kan opretholde aktivitetsniveauet.

  • At vi sætter vores nye Italienske bilhus i Hillerød på Sigrunsvej til salg. Men indtil et salg er realiseret, så vil vi på Sigrunsvej fortsætte med salg og leasing af nye varebiler fra Toyota og Iveco, leasing af varebiler fra andre bilmærker, samt salg af brugte personbiler. Senere vil vi overflytte alle aktiviteterne fra Sigrunsvej til Gefionsvej i Hillerød.

  • At vi fortsætter uændret i de 3 andre bilhuse i Hillerød, Helsinge og Frederikssund.
    For yderligere information har vi udarbejdet en FAQ (spørgsmål og svar) her, som vi løbende vil opdatere i takt med, at vi selv bliver bekendt med svarene. For nuværende er der ikke udpeget nye autoriserede forhandlere eller værksteder i vores område, men det skal nok komme.

Ellers står vi altid klar med råd og vejledning, så godt, som det er os muligt.

Med mange venlige hilsner!
Jacob Johannessen