Toyota T-Mate - Udvidet sikkerhed på farten

T-Mate er en række sikkerhedssystemer, der er designet til at hjælpe dig, mens du er på farten.

T-Mate sikrer ikke kun dig og dine medpassagerer, men også de andre trafikanter på din vej. Alt dette er en del af Toyotas forpligtigelse til trafiksikkerhed og missionen om at gøre trafikulykker til fortid. 

Hvad indgår i T-Mate?

Toyota Safety Sense, Parking Assistance og Driving Assistance er de tre grundsten i T-Mate. Disse 3 systemer skaber et sikkerhedsnet der hjælper dig, mens du er på farten. 

Toyota Safety Sense​

Toyota Safety Sense er en af de 3 grundsten, der til sammen udgår T-Mate. Toyota Safety sense består af Nødbremse, Skiltegenkendelse, Adaptiv Fartpilot, Vognbaneassistent og Automatisk nedblænding. 

Toyota Safety Sense kan være standardudstyr på udvalgte Toyota-modeller. 

Nødbremse (PCS- Pre-Collision System) 

PCS-systemet benytter radar og kamera til at scanne for biler og genstande på vejen foran dig. Hvis systemet registrerer en mulig kollision, advares føreren med lyd- og lyssignal.

Ved overhængende risiko aktiveres bremserne for at undgå kollisionen og afbøde  evt. skadevirkning, hvis uheldet er uundgåeligt. 

Skiltegenkendelse (RSA - Road sign Assist)

Skiltegenkendelses systemet holder øje med trafikskilte forude, og viser dig vigtig information i dit instrumentbræt. Det kan være alt fra hastighedsgrænse til overhalingsrestriktioner. Systemet advarer hvis du i ikke følger skiltningen. (Advarslerne kan dog slås fra) 

Adaptiv Fartpilot (ACC- Adaptive Cruise Control)

Dette system holder en minimumsdistance mellem dig og den forankørende. Hvis distancen til forankørende mindskes, registrere systemet dette og sætter farten ned. Hvis systemet har behov for at bremse ned, aktiveres bremselyset. Hvis din bil også har Skiltegenkendelse slået til, retter den adaptive fartpilot også hastigheden efter skiltningen. 

Vognbaneassistent (LTA - Lane Trace Assist)

Vognbaneassistenten er designet til at øge sikkerheden mens du køre på motorvejen. Vognbaneassistenten holder dig centreret i vognbanen, og hvis du begynder at vandre vil bilen forsigtigt rette op og holde kursen. 

Automatisk nedblænding (AHB- Automatisk High Beam)

Det automatisk nedblændings system, holder øje med vejens forløb og blænder automatisk ned hvis der kommer en modkørende. Når modkørende er passeret aktiveres det lange lys igen. Det giver en øget sikkerhed når der køres i mørket, for dig og dine medtrafikanter.  

Parkeringsassistent

Den anden grundsten i T-Mate er Parking Assistance, der hjælper dig med at parkere på selv de smalleste P-pladser. Systemet består af Toyota Teammate Advanced Park, Panoramic View Monitor (PVM), Rear Cross Traffic Alert with Automatic Braking (RCTAB) og Intelligent Clearance Sonar (ICS). 

Toyota Teammate Advanced Park

Dette system kontrollere din acceleration, styring, bremsning og gearskifte*, for at hjælpe dig med at parkere sikkert. Ydermere kan den huske dine favorit parkeringspladser, som ikke er markeret med linjer. Det vil sige at den b.la. ville kunne huske din indkørsel og garage. 

*Ikke tilgængelig ved manuel gearkasse.

Panoramisk Parkeringsassistent (PVM- Panoramic View Monitor) 

Med dette system er det at parkere gjordt nemmere og mere sikkert. Parkeringsassistenten kombinere billederne fra 4 kameraer til at skabe et samlet udsyn på næsten 360 grader. 

Bagvedkommende trafik alarm (RCTAB- Rear Cross Traffik Alert with Automatic Breaking) Når du bakker ud fra din parkeringsplads, vil systemet registrere hvis der kommer en bil fra både højre og venstre side, og advare dig, samt aktivere bremsen for at undgå en kollision.

Parkerings Sensor for- og bag (ICS-Intelligent Clearance Sonar) Dette system advarer føreren om forhændringer foran og bagved bilen. Bilen bremser selv hvis en den registrere at en kollision er uundgåelig.  

Kørselsassistent

Den sidste af grundstenene i Toyota T-Mate er Kørselsassistenten, som indeholder en række underlæggende systemer hjælper dig mens du er på farten.

Blindevinkelsassistent (BSM- Blind Spot Monitor) 

Blindevinkelsassistent-systemet advarer føreren om ethvert køretøj, de måske ikke har set i deres sidespejle. Dette er især nyttigt ved overhaling.

Adaptiv nedblændingssystem ( AHS - Adaptive high beam system)

Dette system er designet til at sikre det bedst mulige udsyn for alle trafikanter, når de kører om natten. Den optimerer automatisk forlygtefordelingen ved at skygge for det område, der indeholder modkørende trafik, så dit fjernlys ikke blænder andre bilister, men stadig giver dig masser af lys.