Toyota viser den næste generation af Mirai

En helt ny generation af brintbilen Mirai

Da Mirai blev introduceret i 2014, var det starten på fremtiden. En forureningsfri fremtid for bilbranchen overalt i hele verden. Efter flere år, er Toyota nu klar til at løfte brændselscelleteknologien til helt nye højder, det sker sidst i oktober ved biludstillingen Tokyo Motor Show i Japan. 

Den første Mirai der kom ud var foran for sin tid teknologisk, og derfor er den stadig sofistikeret nok til nutidens teknologiske standpunkt. Mirai 2014 modellen har en rækkevidde på 500 km og kan tankes på få minutter ved en brint-station. Det var imponerende, da Toyota kunne fortælle at det eneste bilen udledte under kørslen, var rent vand - så rent at det kunne drikkes efterfølgende.  

Fakta: Mirai betyder "fremtid" på Japansk, og man må sige at den også har været en katalysator for verden i at se potentialet i udledningsfrie biler. 

I hele verden er der solgt omkring 10.000 Mirai, heriblandt 22 i Danmark. Danmark var et så fremtræden land, at det også var en af de fem første lande i verden til at introducere Mirai. Når Mirai introduceres til næste år, bliver det først i Japan, dernæst Nordamerika og Europa - så igen er vi de heldige der kan være på forkant. 

Toyota fortæller at den helt nye og anden generation af Mirai er et fremtidskig ind i en verden af avancerede teknologier, dynamiske egenskaber og fantastisk design. En målsætning har fortsat været en høj effektivitet, og Toyota sigter efter en 30% øgning i rækkevidden på en tankfuld brint, sammenlignet med den forrige generation. Det vil sige man kan bryde sig med en rækkevidde på hele 630 km ren udlednings-fri transport! Grunden for denne øgning er en række forbedringer i brændselscellesystemet og brugen af større brinttanke.  

Den nye platform har medført et lavere tyngdepunkt, som har den positive indvirkning at bilen har fået markant forbedrede styre- og køreegenskaber. 

Det skal være designet og stilen der skal lokke kunderne

"Jeg ønsker, at kunderne siger, at de vælger Mirai – ikke kun fordi det er en brintbil, men fordi de ganske enkelt bare ville have den bil – og så er det tilfældigvis bare en brintbil," lyder det fra chefudvikleren Tanaka. 

Den nye Mirai kommer med et fængende udvendigt design. Lave linjer, elegante proportioner og et strømlinet og stramt karrosseri, samt store 20'' alufælge, skal være med til at fange opmærksomheden. Det giver bilen et kraftfuldt og karakteristisk look. Kabinen forbliver enkelt og moderne i design og med en varm og behagelig atmosfære. Den nye Mirai byder på en 12,3'' stor centralt placeret touch skærm og et instrumentpanel som henvender sig direkte til føreren. Og med opgraderet kabineplads til fem personer, i stedet for den tidligere, hvor der kun var plads til fire. 

Specifikationer på den nye Mirai:

Længde (mm) 4.975
Bredde (mm) 1.885
Højde (mm) 1.470
Akselafstand (mm) 2.920
Drivlinje Baghjulstræk
Antal personer 5
Rækkevidde Ca. 30 procent længere end nuværende Mirai

 

Se billeder af den nye Mirai i mediegalleriet herunder. 

1/1

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.