Toyota LQ konceptbil

skal opbygge en følelsesmæssig forbindelse med dens fører

Det næste i Toyotas "Concept-i" samling, har vi den nye "LQ", som er udstyret med automatiserede køreegenskaber og "Yui" - en kraftig kunstig intelligens. Yui skal fungere som en interaktiv agent, designet til at lære føreren at kende og dermed kunne levere en personlig mobilitetoplevelse.

”Tidligere blev vores kærlighed til biler bygget på deres evne til at tage os til fjerne steder og muliggøre vores eventyr,” sagde LQ-udviklingsleder Daisuke Ido. ”Avanceret teknologi giver os kraften til at matche kundernes livsstil med nye muligheder for spænding og engagement. Med LQ er vi stolte af at foreslå et køretøj, der kan levere en personlig oplevelse, imødekomme hver førers unikke mobilitetsbehov og opbygge et endnu stærkere bånd mellem bil og fører. ”

Både "Yui" og LQ's automatiserede køreteknologi, er udviklet i partnerskab med Toyota Research Institute. (TRI) "Yui" skal kunne styre den automatiserede kørsel, og ved at lære og reagere på individuelle præferencer og behov, kan "Yui" tilpasse både kørestil, varme og meget mere efter førerens behov og ønsker.

For at sikre sikkerhed og komfort kan "You" gå i kontakt med føreren ved hjælp af interaktiv stemmekommunikation og funktioner i sæderne som kan være med til at øge alarmen eller reducere stress hos føreren! "Yui" kan endda afspille musik, der er baseret på køremiljøet og give informationer i realtid, som føreren finder interessant, baseret på analytisk data og adfærd.  

LQ vil være på offentlig visning på “Future Expo”, en speciel udstilling af Tokyo Motor Show 1 i 2019 fra 24. oktober til 4. november.

Derudover vil der være nye avanceret udstyr og teknologi såsom: nye HMI-funktioner, Organisk LED-Måledisplay og en luftrensningbelægning, som skal være med til at rense ozon nær jordoverfladen. 

Læs mere her: https://newsroom.toyota.eu/toyotas-new-lq-wants-to-build-an-emotional-bond-with-its-driver/ 

1/1

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.