Toyota præsenterer helt ny konceptbil, Aygo X Prologue 

X Prologue er buddet på den nye dynamiske og agile mikrobil fra Toyota

Caroline Laisbo, 17-03-2021 

Toyota har i dag offentliggjort et helt nyt bud på en bil i A-segmentet, Aygo X Prologue. Bilen skal til forskel fra den almindelige Aygo give et ekstra moderne og sporty pift. Den nye Aygo X Prologue er designet i Toyotas Europæiske design studio i Nice, specielt til det europæiske marked. "Sjov og leg har altid ligget Aygos hjerte nær. Nu har vi tilført et ekstra stærkt krydderi til bilens DNA," fortæller designdirektør i ED2, Lance Scott.  

 

I starten af marts offentliggjorde Toyota at de var klar med produktionen af en ny mikrobil. Mikrobilen skal bygges på den samme GA-B Platform som den nye Yaris og kommende Yaris Cross også har. Platformen er udviklet inden for den førende TNGA-filosofi, som betyder at der har været et ekstra fokus på at øge de dynamiske køreegenskaber. X Prologue bliver design inspirationen bag den nye model.

Hele designet bag X Prologue er bygget op omkring hexagoner - også kaldet sekskanter, som bryder frontgrillen og skaber grundlag for hele bilens form. Det betyder også at den nye Aygo X Prologue har elementer, som i høj grad minder om en coupe crossover, men i mikrobils segmentet!

Et bemærkelsesværdigt design element på den nye Aygo er de nye store hjulkasser, som giver plads til endnu større hjul. At have større hjul giver både et mere markant design-element, samtidig med at føreren bliver placeret højere og at bilens stabilitet forbedres markant. Et andet bemærkelsesværdigt designelement er, at man i den nye X Prologue har valgt at kombinere LED-lygterne, det giver et mere strømlinet og moderne design.

X Prologue fås i en bi-tone metallak i tre forskellige farver: Chili, ginger, wasabi og black pepper, som skal understrege at den nye Aygo X Prologue bestemt har mere krudt i sig end lillesøsteren.

1/1
Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen. Kilde: Toyota