Ny 6,4-liters V8 konceptbil fra Jeep, Wrangler Rubicon 392 Concept.

Jeep viser en ny konceptbil frem: Wrangler Rubicon 392 Concept. Bilen er drevet af en 6,4-liters V8-motor, der leverer i alt 450 hestekræfter og en 0-100 km/t på lidt over 5 sekunder. 

Sidste gang det mest genkendelige køretøj på planeten blev introduceret med en V8-motor var i en Jeep CJ fra 1981, som med sin 5,0-liters V8, der leverede i alt 125 hestekræfter og 220 lb.-ft. drejningsmoment. Jeep-entusiaster har lige siden kæmpet for en ny V8-drevet Wrangler i de senere år, og den nye Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept er en klar indikation af, at de snart kan få deres ønske.

Bilen er drevet af en 6,4-liters (392 kubiktommer) V8-motor, der leverer i alt 450 hestekræfter og en 0-100 km/t på lidt over 5 sekunder. Dana 44-aksler, fuldtids to-trins reduktionsgearkasse, elektrisk for- og bagaksel låse, 37-tommer terrændæk, samt et Jeep Performance dele bestående af et 2'' løftesæt fra Mopar kombineret med et forbedret ophæng, en mere robust 8 -hastighedstransmission og en massiv V8-motor.

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept har udover det også fået en stærkere 8-trins gearkasse, samt et opgraderet motorophæng og en modificeret ramme. Også affjedringen har fået nye opgraderinger som inkludere alt i aluminium, monotube Fox-Shock for forbedret dæmpning og varmeafledning. En ny to-niveau udstødning ændrer performancelyden med et tryk på en knap.

Den nye Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept fremvises i unik metallak indeholdende granit krystal  pyntet med bronze overtrukne trækkroge, bagde, fjedre og hjul. Den nye Wrangler Rubicon 392 Concept får brugerdefinerede døre og Wrangler's Sky One-touch powertop, med aftagelige sidepaneler.  Interiøret i Wrangler Rubicon 392 Concept er som ingen anden Wrangler før. Den har fået røde lædersæder med unik guld syning. Resultatet er en aggressiv og massiv bil med et snert af drengerøv. 

Det vides endnu ikke om konceptbilen bliver i produktion. 

Af Caroline Laisbo
Caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.