Ny Tipo og Tipo Cross med nye motorer, design og teknologi!

Byd velkommen til et nyt Tipo line-up: Tipo Cross, City Life og Life

Caroline Laisbo, 27/10/2020

Fiat Tipo har fået et nyt design, som er mere fængslende, yngre og mere dynamisk, de nye modeller kommer med den nyeste teknologi, samt nye mere miljøvenlige motorer. Line-up'et udvides også til den nye crossover: New Tipo Cross. Det forventes at de nye varianter kommer til Danmark i december, det vides dog endnu ikke om det er det fulde line-up der bliver lanceret herhjemme.

Den nye line-up deler sig i to temaer”Life” og "Cross". 

  • "Life" byder på 3 niveauer: Tipo, Life og City Life og vil fås i tre karrosserivarianter (4-dørs, 5-dørs og Station Wagon)
  • "Cross" temaet kender vi fra Panda og 500L, og byder på 2 niveauer: "Cross og City Cross. 

Nyt moderne look og højt sikkerhedsniveau

Den nye Tipo er en fuldstændig ny bil og fremstår nu mere moderne, dynamisk og elegant. Den nye front har fået et nytænkt gitter, og som den anden Fiat-model i rækken fået det nye Fiat-logo. Forlygterne har fået nyt design og kommer nu med fuld LED-belysning både foran og bagpå. 

Kabinen har også fået en ordentlig omgang. Det gammeldags analoge instrumentpanel bliver erstattet af et ny og mere moderne 7'' Digital TFT- display, som sammen med en helt ny 10,25 '' touchskærm danner en klynge af information til føreren. De nye elementer bliver bl.a. de samme, som vi ser i den nye Fiat 500e. Udover det kommer Tipo også nu også med de nye Uconnect 5 services, med trådløs Apple Carplay / Android Auto tilslutning. Rattet og sæderne har også fået en tur. rattet mere sporty og elegant, samtidig med at sæderne har fået nyt stof med eksklusive detaljer. Tipo kommer derudover med parkeringssensor for og bag, Keyless entry & Go, og trådløs telefon opladning

Den nye Tipo er udstyret med en bred vifte af de nyeste Advance Driver-Assistance Systems (ADAS), det byder på bl.a.:

  • Skiltegenkendelse
  • Hastighsassistent
  • Lane control
  • Attention Assist
  • Adaptive High Beam
  • Blind Spot Assist

Ny robust crossover 

Tipo Cross er struktureret kraftigere og dristigere end de andre modeller og giver en helt ny dimension til Tipo. Ved første øjekast er Tipo Cross klart bredere med det nye design af grillen, der strækker sig under forlygterne og er åbenlyst højere. Frihøjden er blevet hævet med næsten 4 cm, takket være fornyet kalibrering af affjedringen og tilføjelsen af ​en ny fælg- og dæk løsning. Dette resulterer naturligvis i større dæk, som alt andet end lige, giver et mere robust crossover look. Den nye opsætning giver også en højere kørestilling og gør det lettere at komme ind og ud af bilen. 

Nye, mere effektive og miljøvenlige motorer

Ved lanceringen leveres den med enten en benzin- eller en dieselmotor.

Benzinmotoren: Den nye Tipo kan udstyres med en splinterny 100hk 1.0 GSE T3 benzin-motor. Den nye motor bliver tre-cylindrede med et maksimalt drejningsmoment på 190 Nm på 1500 omdr./min. sammenlignet med den nuværende 95-hk 1.4 benzin-motor, som kun gik op til 127 Nm på 4500 omdr./min. 

Dieselmotorerne: Euro 6D Final-kompatible Multijet-dieselmotor kan fås i to varianter: 95 og 130 hk (tidligere 120 hk) med en betydelig forbedring i ydelse og CO 2 -værdier fra 110 g / km i dieselfamilien (WLTP).

Få mere information fra FCA presse her 

1/1

Der tages forbehold for fejl, mangler og løbende ændringer i artiklen.