Ny elektrisk varevogn fra Fiat, byd velkommen til E-Ducato

Der er sat strøm til den nye Fiat E-Ducato med rækkevidde op til 370 km ved bykørsel, og omkring 400 forskellige konfigurationsmuligheder

Caroline Laisbo, 22-04-2021

Fiats nye elektriske varevogn skulle have været lanceret i 2020, men grundet covid-19 er lanceringen af bilen blevet forsinket. Nu efter længere tids venten har Fiat Professional præsenteret den nye 100% elektriske Ducato for pressen ved et virtuelt event. 

Den nye E-Ducato er lavet i samarbejde med DHL, som har været med til at give data fra over 4.000 af deres biler. Dataen er indsamlet over en 5 års periode, hvor bilerne har kørt over 50 millioner kilomenter under forskellige kørsels-, lasts-, og vejrforhold. Dataen har været med til at sørge for at den nye elektriske varevogn, kan leve op til de strenge krav som der efterspørges, når man skal transportere og leverer vare hele dagen. 

Gennem den værdifulde data har det lykkedes Fiat Professional at opnå en tilsvarende ydelse som dieselversionerne. Dette er takket være en elmotor som giver et maksimalt drejningsmoment på 280 Nm og en effekt på 90 kW (ca. 122 hestekræfter, og en 0-50 km/t på små 5 sekunder. E-Ducato kan også stadig konfigureres præcis efter kundens ønsker med højde, længde og batterikapaciteter. Med omkring 400 forskellige konfigurationer er E-Ducato blevet en af de elektriske varevogne med flest konfigurationsmuligheder på markedet. 

Varevognen kan vælges med en batterikapacitet med enten 47 kWh og 79 kWh, og med 4 typer opladningstilstande, hvoraf 3 er tilgængelige ved den kommende lancering. Med et 47 kWh batteri kan E-Ducato køre op til 170 km i WLTP og op til 235 km ved bykørsel. Med et 79 kWh batteri stiger afstandene til 280 km efter WLTP, svarende til 370 km i byen. Man skal ikke være bekymret for at batterierne skulle stoppe med at fungere. I tilfælde har den nye E-Ducato et såkaldt "Recovery Mode", der gør at hvis et batterimodul ikke fungere, så tager de andre plads for at sikre, at vognen kan fortsætte med at køre. Skulle man stadig være bekymret for batteriets levetid, så er det værd at nævne at batterierne har en garanti på 10 år eller 220.000 km på 79 kWh-versionen eller 8 år / 160.000 km på 47 kWh-modellen. Og med en hurtig oplader Det tager ikke længere end en halv time at oplade nok til at køre 100 km, det passer perfekt til frokostpausen! 

Øg effektiviteten af din flåde med Mopar Connect Mobility Services

Vedligeholdelsesomkostningerne for Fiat E-Ducato vil være ca. 40% lavere end et køretøj med en konventionel motor. Dens samlede ejeromkostninger (TCO) i de vigtigste opgaver kan derfor forventes at være i overensstemmelse med dieselversionerne, og derudover får man et utal af nye connected-services som effektivt kan minimere omkostninger. 

Med Mopar Connect Mobility Services er der adgang til en online platform, som giver mulighed for at håndtere og se alle vogne i din flåde i realtid. Du får direkte oplysninger på en levering eller lokation ved at kunne se live lokation, kørt rute, antal og længde af pauser, samt uforudsete forsinkelser som f.eks. kø, på bilen. 

Der kan også sættes automatiske alarmer hvor bilen fortæller fører og manager hvornår der er behov for vedligeholdelse eller reparation. I tilfælde af ulykke kan der downloades en detaljeret crash-rapport, som beskriver fart, lokation og acceleration før og efter uheldet. 

Bliv endnu bedre til at få et overblik over de omkostninger der er forbundet med din flåde, og lav handleplaner der reducerer dine omkostninger

Den nye Fiat Professional E-Ducato kan ordres nu i Danmark.

1/1
Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen. Kilde: Fiat Professional Presse