Motorsportslegenden vender tilbage den efter 55 år, velkommen hjem Giulia GTA. 

Den nye Giulia GTA er teknisk og konceptuelt inspireret af Giulia GTA (Gran Turismo Alleggerita) fra 1965. 

Skal du have fingrene i den nye Giulia GTA så gælder det om at være hurtig, man skal kontakte Alfa Romeo her!

På sin 110 års fødselsdag vender Alfa Romeo tilbage til sine rødder og laver en ny version af deres legende: Giulia GTA.

Giulia GTA var tilbage i tidernes morgen stærkt inspireret af Giulia Sprint GT. Giulia GTA blev udviklet af Autodelta, det officielle Alfa Romeo raceteam, og blev verdenskendt for sin enorme succes indenfor motorsporten. 

Den nye Giulia GTA er baseret på den nuværende Quadrifoglio udgave, men kommer dog med en noget kraftigere 2.9-liters V6'er med Bi-Turbo motor og hele 540 hestekræfter! Udover en kraftigere motor bliver den også 100 kg lettere i forhold til Quadrifoglio udgaven. Resultatet er en vægt, der ligger på små 1.520 kg, som kombineret med stigningen i hestekræfter på 540 hk,  bringer vægt / effekt-forholdet til et fremragende niveau, 2,82 kg / hk. Giulia GTA får en acceleration fra 0 til 100 km/t  på 3,6 sekunder.

Forkortelsen GTA står for "Gran Turismo Alleggerita". Det stammer fra 1965's Giulia Sprint GTA, en special version der udsprang af Alfa Romeo Giulia Sprint GT.

Man erstattede Giulia Sprint GT's karosseri med en identisk version i aluminium med en samlet vægt på 745 kg sammenlignet med gadeversionen på 950 kg, for at gøre den lettere, skabe bedre aerodynamik og forbedre dens styreegenskaber.  Teknikerne fra Autodelta, valgte Alfa Romeo Giulia GTA som referencekøretøj til kategorien Touring, og videreudviklede bilen for at opnå en maksimal ydelse på 170 hk. Modellens succes i konkurrencen var uden tvivl imponerende: Tre sejre ved “Challenge Europeo Marche”, titusinder af nationale mesterskaber og hundreder af individuelle løb i alle dele af verden. Det resulterede i at Giulia GTA skabte en navn for sig selv. 

Da de skulle forbedre og udvikle den nye Giulia GTA, valgte Alfa Romeo at følge de samme principper som de gjorde med den daværende GTA, nemlig at forbedre aerodynamik, styreegenskaber og reducere vægten. Den nye Giulia GTA har fået forbedret aerodynamik og styreegenskaber, men vigtigst af alt har den nye GTA fået reduceret sin vægt, som førnævnt med 100 kg. Det er gjort baseret på teknisk know-how baseret på erfaring fra Formel 1 med hjælp fra Sauber Engineering og ved at bruge Sauber Aerokit. 

Giulia GTA har fået et ny Akrapovič udstødsningssystem i titanium, en ny diffuser i kulfiber, også er der kommet nye 20'' midtlåshjul. Håndteringen i høje hastigheder er blevet forbedret ved at udvide for- og baghjulsporene med 50 mm og udvikle et nyt sæt fjedre, støddæmpere og bøsninger til ophængssystemerne. På GTAm har man fodbedret aerodynamikken til et ekstremt niveau, ved at tilføje en større front spoiler og en kulfiber bagspoiler, disse to spoilere giver bilen en afbalanceret belastning ved høje hastigheder. Med hensyn til ydeevne har den nye kraftfulde 2,9 V6 Bi-Turbo, der er fremstillet udelukkende af aluminium, fået tilføjet ekstra 30 hk, til hele 540 hk, takket være grundigt kalibreringsarbejde udført af Alfa Romeo-ingeniører.

Den nye Alfa Romeo Giulia GTA vil kun blive produceret i små 500 stk. på verdensplan, alle bliver nummereret og er klar til at tage plads ved siden af deres lillebror fra 1965. De nye ejere bliver ikke kun ejere af den nye GTA, men får også et specifikt køre-kursus udarbejdet af Alfa Romeo Driving Academy, et personligt pakkesæt med en special Bell hjelm, et racingsæt af Alpinestart, som inkludere både dragt, handsker og sko, samt et personaliseret Goodwool overtræk til deres GTA. 

Man skal være hurtig, der er allerede åben for pre-orders af de 500 stk. 

Læs mere på: http://www.media.fcaemea.com/em-en/alfa-romeo/press/giulia-gta-the-momentous-return-of-an-alfa-romeo-legend

1/1

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.